Selecteer een pagina

Online Producten Verkopen

“Ik wil zo graag een webshop starten, maar ik heb geen idee waarin.” Een uitspraak die keer op keer gedaan wordt. Om te starten moet je eerst een product kiezen. Logisch. Toch is dit het onderdeel waar de meeste mensen op stranden. Erg zonde, want het kiezen van een geschikt product is waarschijnlijk eenvoudiger dan je denkt.

Het laatste wat wij willen beweren is dat je zomaar even voor een product moet kiezen om dit vervolgens aan de man proberen te brengen. Een product kies je weloverwogen. Het is tenslotte de belangrijkste stap en je wilt niet eindigen met duizenden euro’s aan onverkoopbare voorraad. Om een geschikt product te kiezen kun je eindeloos veel uren doorbrengen op internet, zoekende naar dat ene idee. Met een beetje negatief redeneren kun je ieder idee wel afschieten. Te veel concurrentie, geen goede beschikbare domeinen, geen idee waar je je product moet inkopen, en ga zo maar door. Wat jij nodig hebt is een reden om wél in een bepaalde markt te stappen en de kennis om je concurrent te overtreffen.

Om het jezelf niet al te ingewikkeld te maken is het belangrijk dat je een product kiest dat voldoet aan een aantal basis eisen. Voldoet je product hieraan, dan bespaar je jezelf een onbeschrijfelijke hoeveelheid ellende. Om alle eisen op deze pagina te beschrijven is iets te veel van het goede, vandaar dat we deze overzichtelijk in ons ebook hebben geplaatst en toegelicht met duidelijke voorbeelden. Om toch een tip van de sluier op te lichten nemen we er één als voorbeeld: kies geen product waarbij de werking niet gegarandeerd is. We hebben het dan niet over producten die überhaupt niet werken, daar bestaat namelijk een andere naam voor, maar het gaat over producten waarbij er een kans bestaat dat het bij een deel van jouw klanten niet werkt. Waarom? Lees het in ons ebook. Naast alle eisen hebben we een serie wensen opgesteld. Je product kan onmogelijk voldoen aan alle wensen, maar het zal je ontzettend veel gemak opleveren indien je producten aan zoveel mogelijk wensen voldoen.

Uiteindelijk is het uitwerken en runnen van je online shop een relatief simpel ‘trucje’. Die leren we je wel, maar allereerst is de keuze voor jouw succesvolle product  de belangrijkste stap. Er bestaat een grote kans dat je enkele belangrijke overwegingen vergeet, waardoor je vele situaties pas inziet op het moment dat je begonnen bent en je er achter komt waarom het door jou gekozen product verre van ideaal is. Het zijn de foute keuzes waar je wijs van wordt. Gelukkig hebben wij al genoeg foute keuzes gemaakt, waardoor we jou nu een hoop tijd en frustratie kunnen besparen!

De start van je webshop heeft veel voeten in de aarde en het vereist veel tijd. Je kunt er rustig rekening mee houden dat je een maand fulltime bezig bent om een shop op te bouwen, afhankelijk van je voorkennis en van de hulp die je kijgt. Maar zet je door, dan zal de beloning groot zijn. Je kunt een geautomatiseerd inkomen genereren en totale vrijheid ervaren!