Selecteer een pagina

Terugblik: de eerste Flexwerk-vakantie inTarifa

Door Suzanne van der Veeken en Elmar Haker

And we have lift-off!

De Flaks-villa is gereed. De Flexwerkplekken zijn gecreëerd. Wifi werkt als een tierelier. Welkomst-drankjes staan koud en typische Tarifa tapasjes gereed. 29 September 2014 was de kick off van de Flaks flexwerk-vakantie in Tarifa. De eerste editie van hopelijk een lange reeks!

In deze eerste weken waren we met rond de tien Flakswerkers. Een heerlijk aantal om de bijeenkomsten mee te houden en elkaar goed te leren kennen. De lancering van een nieuw concept is altijd spannend. Er wordt iets gecreëerd wat nog niet bestaat. We weten zelf wel hoe leuk en nuttig het is om te werken op een prachtige plek en een mooie ervaring te delen met andere ondernemers, maar Flaks moest natuurlijk ook ‘ontdekt’ worden. Zijn er wel meer mensen zoals wij? Gelukkig zijn Flaksers per definitie echte pioniers. Binnen twee maanden hadden de eerste ‘early adapters’ zich aangemeld. De flexwerk-vakantie in Tarifa 2014 ging van start!

Gelijkgestemde ondernemers bij elkaar

Vanaf moment één dat de eerste flaksers binnen druppelen hangt er een heerlijke energieke sfeer. Dat kan ook bijna niet anders. Als je enthousiast wordt van de website op flaks.nl dan val je in de categorie ‘levensgenieter’, ‘sportieveling’ en ‘avonturier’. Zet 10 van deze Flaksers bij elkaar en het kan niet anders dan dat er een fantastische synergie ontstaat.

In de eerste editie van Flaks Tarifa namen oprichters van verschillende bedrijven, diensten en apps deel. Er zijn developers, marketeers, wordpress- en webshop-specialisten, tekstschrijvers en automatiseer guru’s. Nieuwe vrienden worden gemaakt en bedrijfsideeën geboren.

Work. Kite. Eat. Repeat.

Een typisch dagje Flaksen?

De ene Flakser begint fanatiek om 8 uur. De andere leeft op ‘hora espanola’ (spaanse tijden) en begint de dag een paar uurtjes later. Een skypecall hier, een koffiesessie daar, en soms gewoon even knallen met zijn allen. Tussendoor een duik in het zwembad, een beachrun of een hike door het ernaast gelegen nationale park, om vervolgens met een frisse blik weer wat te kunnen werken.

We hebben een aantal meetups waarbij we ingaan op marketing en business-efficiëntie van de verschillende deelnemers. We geven elkaar feedback op de bedrijfsvoering en helpen elkaar met het behalen van doelen. Zo halen we het maximale uit de groep en weten we precies welke kennis er aanwezig is. Super inspirerend en motiverend tegelijk.

Vanaf het dakterras kunnen we precies zien wanneer de wind oppikt (doorgaans in de middag). En dan gaan we kiten! Laptops worden dichtgeklapt en wetsuits aangetrokken. In de villa, want de kitespot ligt op loop-afstand. Sunsetje kijken hoort ook bij de routine van de dag. De ene dag vanaf het water, de andere dag vanuit de chiringuito (strand bar) of het Flaks dakterras.

Iedere avond is op zijn Spaans bijzonder. Naast de drie diners waar we gezamenlijk van genieten, is er alle ruimte om samen met de andere Flaksers je tempo te bepalen. Misschien een local style tapasavondje in de Casco Antiguo (oude stad), een BBQ in onze tropische tuin, een heerlijke burger bij ons aangelegen restaurant, of gewoon een zelfgemaakt maaltje voor als die kitesessie net iets te perfect was om af te breken. Daarna nog even die live-band uitchecken en met een cana in la calle (biertje op straat) de bijzonder sfeer in Tarifa proeven.

Kortom: de eerste flexwerk-vakantie in Tarifa was een succes en er gaan er hopelijk nog velen komen. Dat het bevalt bewijzen onze deelnemers, waarvan we een groot aantal weer terug gaan zien bij onze eerstvolgende flexwerk-vakantie in Tarifa komende juni. Wij kunnen niet wachten!

 

 Bekijk de korte Flaks sfeer-impressie-video van oktober

Een keertje mee?

Kijk op www.flaks.co voor onze internationale retreats

Like ons en blijf via facebook op de hoogte

Over Suzanne

Suzanne is reisblogger en duurzaam toerisme consultant. Ze wordt enorm enthousiast van alles outdoors en oceaan. Reeds 9 jaar reist, werkt en onderneemt Suzanne vanuit alle uithoeken van de wereld. Tarifa is nu haar basis speelplaats. Ze kan niet wachten vanuit dit paradijsje met jullie te ‘flaksen’.

Over Elmar

Elmar is digitale marketeer en wordpress-specialist en heeft een grote passie voor reizen en ondernemerschap. Sinds enkele jaren ondersteunt hij – locatie-onafhankelijk – via internet zijn klanten vanaf de mooiste plekken op de wereld. Met Flaks organiseert hij avontuurlijke flexwerkvakanties voor Nederlandse ondernemers.