Selecteer een pagina

De Flaksmaand in Oeganda 2014 is helaas voorbij, maar gelukkig hebben we de beelden nog! Bekijk in dit blog in een 2 minuten en 9 seconden durende video hoe het (ongeveer) was en lees hieronder iets meer over de resultaten van enkele Flakswerkers en uitkomsten voor de Oegandese deelnemers aan het programma.


Resultaten van een maand Flakswerken


Daan Oxener – From Coach to Coach

Daan heeft in de Flaksmaand zijn project ‘From Coach to Coach’ opgezet en zijn ideeën hierover nader uitgewerkt. Op fromcoachtocoach.com zal Daan een kennisplatform opbouwen over coach-pupil relaties en het belang hiervoor bij ontwikkelingssamenwerking. Hiervoor benadert hij in de komende maanden verschillende sportcoaches om te onderzoeken welke methodes het beste werken bij het activeren en motiveren van jongeren.

daan-oxener-fromcoachtocoach

Belangrijkste resultaten:

– Daan heeft de Flaks ‘cursus website maken’ gevolgd en hiermee binnen twee weken zijn website gerealiseerd. Zo kon hij meteen van start met de inhoudelijke kant van zijn project: langs coaches en sportvelden gaan en bloggen over zijn bevindingen.
– Door het flaks-netwerk en de ‘Sum of Parts’ bijeenkomsten met Oegandese ondernemers is Daan onder andere in contact gekomen met een universiteit waar hij zijn actieonderzoek verder vormgeeft en na de Flaks-maand tegen kost-en-inwoning aan de slag is gegaan.

Bezoek zijn website en volg Daan en dit project door je in te schrijven voor zijn nieuwsbrief!


Nooit gedacht dat ik zoveel plezier zou beleven aan een website. Flaks heeft het fundament gelegd waarop ik verder kan bouwen!

– Daan Oxener | fromcoachtocoach.com


diana

Diana Schaap – Architect in Lira

Diana heeft in de Flaksmaand vooral haar netwerk uitgebreid binnen de architecten-wereld van Oeganda. Zij gaat de komende twee jaar samen met haar vriend in Lira (noord-Oeganda) wonen en wil daar haar architecten kennis in gaan zetten. Daarnaast heeft Diana in deze maand haar plannen om samen te gaan werken met Flock of birds – om zo bij te dragen aan lokale skills en werkgelegenheid – concreter gemaakt.


Belangrijkste resultaten:

– Diana is, mede door het Flaks-netwerk en de Sum of Parts bijeenkomsten, in zeer korte tijd bekend geworden met de belangrijkste architecten in Kampala en heeft hierdoor een breed netwerk kunnen opbouwen die als basis kan dienen voor de komende twee jaar.
– Ze heeft verder haar eigen website afgerond en kon na deze maand al meteen aan de slag met de eerste opdrachten vanuit Lira!


Het was een FLAKSvolle maand met leerzame workshops en inspirerende collega’s!

– Diana Schaap


Madelon Eelderink – 7senses

Madelon heeft de Flaksmaand gebruikt om trainingsvideo’s te maken over interculturele communicatie. Deze video’s en de trainingen die zij biedt bereiden mensen voor, zodat de belangrijkste problemen en faalfactoren bij ontwikkelingssamenwerking voorkomen kunnen worden.

madelon-7senses

Belangrijkste resultaten:

– Door het Flaks-netwerk is Madelon al vóór aankomst in Oeganda in contact gekomen met een ervaren cameraman. Vanaf dag één kon ze dus gelijk aan de slag met het maken van haar video-lectures.
– Madelon heeft 15 videolectures kunnen maken over interculturele communicatie en actieonderzoek die ze gaat gebruiken in haar trainingen.
– Door de marketingworkshop heeft Madelon tips en tools geïmplementeerd waarmee haar doelgroep haar diensten beter kunnen vinden en ze hen beter kan bedienen.
– Naar aanleiding van het Flaksprogramma heeft Madelon samen met enkele Oegandese ondernemers een onderzoeksprogramma in Oeganda ontwikkeld waar je je voor kunt inschrijven via deze link!

 

Bezoek haar website en volg Madelon door je in te schrijven voor haar nieuwsbrief!


Super hoe ‘spontaan’ allerlei leuke samenwerkingsverbanden ontstaan!

– Madelon Eelderink – 7sens.es


En de Oegandese ondernemers?

Ook de Oegandese ondernemers hebben mooie resultaten behaald deze maand. Naast de verschillende excursies die spontaan georganiseerd werden en nieuwe initiatieven die voortvloeiden uit de Flaks-bijeenkomsten, sponsort Elmar (namens Flaks) ook twee nieuwe websites die binnenkort online komen. De resultaten en ontwikkeling van onze Oegandese Flaks-vrienden verdienen het om in een apart blog nog apart belicht te worden! Hierover later dus meer en dan ook meteen de lancering van de websites voor ‘Street Angels Uganda’ en ‘Go Free Uganda’! Stay tuned…

 

De inschrijving voor Flakswerken in Málaga is NU geopend!

Het volgende Flaksprogramma zal van 18 mei t/m 31 mei en van 1 juni t/m 14 juni in Málaga plaatsvinden. Flakswerkers die zich voor 1 mei aanmelden profiteren van een forse vroegboekkorting en krijgen een gratis voorbereidende e-course zodat je in Málaga echt het maximale uit jezelf en het programma kunt halen. Alleen de eerste 10 aanmelders kunnen mee, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Vertel me meer!

Ook iets voor je vrienden?

Deel op Facebook
Deel op Twitter