Selecteer een pagina

Het is zover! De flakswerkers zijn gearriveerd en de eerste twee weken van de Flaksmaand zijn alweer voorbij! Iedere dag zit bomvol energie en mooie momenten. De flakswerkers hebben allemaal hun eigen concepten om aan te werken, maar zelfs naast het volle programma met workshops en inspirerende bijeenkomsten is er ook nog genoeg tijd voor gezelligheid en het verkennen van Oeganda. Hier een kort blog over deze eerste twee weken Flakswerken in Oeganda!

Wie zijn de Flakswerkers?

Het Flaks-programma in Oeganda bestaat uit 5 Nederlandse en 5 Oegandese ondernemers die wekelijks bij elkaar komen in inspirerende ‘Sum of Parts’-sessies. Om het maximale uit deze maand te halen hebben we specifiek gezocht naar Oegandese ondernemers die veel raakvlakken hebben met de Nederlandse flakswerkers. Zo focussen we deze maand vooral op sport en ontwikkelingssamenwerking en gaan we in de sessies in op tools voor Monitoring & Evaluatie, Fundraising en – uiteraard – marketing. Om een overzicht van alle flakswerkers te krijgen met hun doelen: kijk hier

derickdianabas

 

elmar-en-diana-marketing-workshop

Aan de digitale marketing!

Natuurlijk is het hier mooi toeven in ons luxe appartement met uitzicht over Lake Victoria.  Ook kan ik niet ontkennen dat er af en toe gerelaxt wordt onder een palmboom en hebben de flakswerkers al een goede introductie gekregen in al het moois dat Oeganda te bieden heeft, maar ze zijn hier daarnaast ook allemaal met een belangrijk doel: het verbeteren van hun onderneming en hun marketing! Dit is belangrijk, want het zijn stuk voor stuk ondernemers die iets bijzonders te bieden hebben. In de marketing-workshops leren ze een lange termijn-strategie aan te meten om met hun concept onder de aandacht te komen én te blijven van hun doelgroep. Daarnaast krijgen ze de tools en de kennis om hun aanbod op een geraffineerde manier te communiceren, zodat geïnteresseerden overtuigd worden van de meerwaarde van hun concept en – uiteindelijk het belangrijkste voor iedere ondernemer – overgaan tot koop!  

 

 

Intervisie, ‘Sum of Parts’ en netwerk

Het is super om te zien dat de Sum of Parts-bijeenkomsten iedere keer weer een bron van energie en inspiratie vormen. Hierin communiceren alle deelnemers de doelen met elkaar en wordt er gecoacht op het behalen van die doelen. Naast de kennis en feedback die in deze sessies gedeeld wordt, ontstaan er ook nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden. Zo zijn er al verschillende excursies geweest en helpen de deelnemers elkaar door het delen van hun kennis, ervaring en netwerk.

sumofparts-workshop 


‘Eindelijk leer ik de fijne kneepjes van de digitale marketing kennen en wat blijkt?
Ik vind het nog leuk ook!’

– Madelon Eelderink | oprichter 7sens.es


 

flaksetentje

Een leuke groep mensen en Avontuur!

Iedere dag in Kampala is natuurlijk al één groot avontuur, maar daarnaast wordt er ieder weekend ook weer iets ondernomen. Iedereen is uiteraard vrij om zijn/haar eigen tijd in te vullen, maar veel wordt ook samen gedaan. Zo wordt er regelmatig samen gegeten,  gekookt of een drankje gedronken. Afgelopen weekend ging een deel van de Flakswerkers naar Jinja (dé outdoor activiteiten-plek van Oost Afrika) en dit weekend staat het ‘Flaks-weekend’ op het programma, waarin we gezamenlijk op safari gaan naar Murchison Falls!    

 

De inschrijving voor Flakswerken in Málaga is NU geopend!

Het volgende Flaksprogramma zal van 18 mei t/m 31 mei en van 1 juni t/m 14 juni in Málaga plaatsvinden. Flakswerkers die zich voor 1 mei aanmelden profiteren van een forse vroegboekkorting en krijgen een gratis voorbereidende e-course zodat je in Málaga echt het maximale uit jezelf en het programma kunt halen. Alleen de eerste 10 aanmelders kunnen mee, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Vertel me meer!

Ook iets voor je vrienden?

Deel op Facebook
Deel op Twitter